aA
Seimo narių maisto racioną patikrinusi speciali komisija nustatė, kad parlamento restorane trūksta žuvų, vaisių ir daržovių, o valgykloje - įvairesnių sriubų.
Stalas
  • Košės
  • Neskanu

    Patikrinti Seimo narius maitinančią valstybinę įmonę "Greminta" parlamento kanceliarijai nurodė Seimo valdyba, mat prieš gerą mėnesį kai kurie Seimo nariai pradėjo skųstis vietinio restorano maisto kokybe.

    Košės

    Nors "Gremintą" tikrinanti komisija darbo dar nebaigė, LŽ pavyko sužinoti, jog didesnių priekaištų dėl Seimo nariams ir parlamento darbuotojams gaminamo maisto kokybės nepareikšta. Komisija nenustatė, kad restorane gaminami patiekalai yra neskanūs, nelabai švieži ar kad porcijos būtų per mažos.

    Tačiau siūloma parlamentarams daugiau gaminti žuvų patiekalų, gausinti vaisių ir daržovių pasirinkimą. Komisijos manymu, restorane pernelyg didelis šaltų užkandžių ir saldumynų pasirinkimas. Šių patiekalų asortimentą siūloma truputį mažinti, tačiau dažniau atnaujinti.

    Tiriant Seimo valgyklos ir kavinės, kur galima pavalgyti pigiau, patiekalų kokybę, buvo pasiūlyta virti daugiau sriubų, įvairinti antrų patiekalų garnyrą.

    Komisija taip pat rekomendavo pakeisti seną virtuvės įrangą, pereiti prie centralizuoto maisto produktų pirkimo, organizuoti proginę šventinę prekybą mažesnėmis kainomis.

    Bendrovės "Greminta" vadovė Vidmanta Žižienė LŽ teigė, kad komisijos pareikštus siūlymus bus stengiamasi įgyvendinti, tačiau ji prisipažino nesuprantanti, kodėl imtasi tikrinti Seimo nariams ir parlamento darbuotojams gaminamą maistą. Ji neatmetė galimybės, kad taip bandoma surasti priežasčių įmonę privatizuoti. V.Žižienė abejojo, ar įmanoma centralizuoti maisto produktų pirkimą, nes siekiant, kad patiekalai būtų kuo pigesni, maistas perkamas "iš pirmų rankų".

    Neskanu

    Aktyviausiai parlamentą maitinančios įmonės darbą kritikuojantis Seimo vicepirmininkas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad Seimo restorane nėra pakankamai skanu, o maisto kokybė galėtų būti geresnė.

    "Suprantu, tada maistas pabrangtų, tačiau norintieji pavalgyti pigiau galėtų eiti į valgyklą arba kavinę, - sako R.Karbauskis. Seimo restoraną iš įpročio vadiname restoranu, tačiau kas bent kartą jame yra valgęs žino, kad garbių svečių geriau ten nesivesti".

    Valstiečių partijos lyderio manymu, pagerinus restorane gaminamo maisto kokybę, Seimas galėtų sutaupyti lėšų, nes pastaruoju metu svečių iš užsienio priėmimai dažnai organizuojami miesto centre esančiuose restoranuose.

    "Juk ne paslaptis, kad ten surengti vaišes kur kas brangiau", sako parlamentaras.

    R.Karbauskis neigia kalbas, kad Seimą maitinančios valstybinės įmonės patikrinimas yra susijęs su noru ją privatizuoti. Parlamentaras tikina, kad jam visai nesvarbu, kam priklausanti bendrovė jį maitins.