aA
Iš skolų neišbrendantis Lietuvos nacionalinis transliuotojas nusprendė nenaikinti lengvosios muzikos orkestro. Toks sprendimas buvo priimtas antradienį Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos posėdyje. LRT administracija siūlė panaikinti orkestrą, nes taip būtų pavykę sutaupyti kasmet po pusę milijono litų.
LRT
© ELTA
Kaip BNS tvirtino LRT tarybos pirmininkas Marcelijus Martinaitis, orkestrą naikinti buvo atsisakyta, "atsižvelgus į visuomenės pageidavimus".

LRT taryba administracijai rekomendavo įsteigti viešosios įstaigos statusą turintį lengvosios muzikos orkestrą.

Pasak M.Martinaičio, posėdyje buvo pasikeista nuomonėmis dėl LRT darbuotojų atlyginimų struktūros. LRT generalinis direktorius Vaidotas Žukas LRT tarybai pateikė savo pasiaiškinimą, kodėl nekontroliuojamas naujos darbuotojų apmokėjimo sistemos įvedimas.

Pasak M.Martinaičio, V.Žukas paaiškino nepadaręs pažeidimų. LRT tarybos pirmininkas teigė, jog tarybai nėra aišku kintamųjų ir nekintamų atlyginimo dalių skirstymas, todėl sprendimas dėl atlyginimų sistemos buvo atidėtas savaitei.

Nors LRT administracija teigia taupanti, per pirmuosius du šių metų mėnesius skolos dar padidėjo 2,4 mln. litų. Tai paaiškėjo po nepriklausomos auditorės Ilonos Matusevičienės patikrinimo.LRT taryba žadėjo aiškintis, kodėl padidėjo skolos.

Vyriausybė yra žadėjusi padėti išspręsti LRT skolų problemą, jei LRT administracija sugebės nebedidinti skolų, kurios jau siekia keliolika milijonų litų.

Vyriausybės kancleris Robertas Dargis yra pažadėjęs "atskirai išspręsti skolų klausimą", jei LRT vadovas V.Žukas savo verslo planu parodys, jog gali susitvarkyti LRT su skiriamais pinigais.

Pats V.Žukas ne kartą yra teigęs, kad jam dirbant LRT skolos nepadidėjo, jos esą yra tokios, kokias jis paveldėjęs iš savo pirmtakų, ateidamas dirbti LRT generaliniu direktoriumi. LRT jau kurį laiką kamuoja skolos, viršijančios 15 mln. litų, dėl skolų yra grasinama nutraukti šilumos, vandens, elektros tiekimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.