aA
Pirmajame naujos sudėties Rygos dūmos posėdyje antradienį miesto metru išrinktas socialdemokratas Gundaras Bojaras. Už jį balsavo 31 iš 60 dūmos deputatų. Jo varžovas, valdančiosios koalicijos remiamas susivienijimo "Tėvynei ir Laisvei" atstovas, ankstesnis Rygos meras Andris Argalis surinko 26 balsus.
Socialdemokratų (turinčių 41 vietą dūmoje) pasiūlytą G.Bojarą parėmė kairiųjų patriotinių jėgų susivienijimas "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje" (13 vietų), Gerovės partija (2) ir Darbo partija (1).

Išrinktasis Rygos meras pareiškė viltį, kad ir koalicijos, ir opozicijos deputatai įsijungs į bendrą darbą rygiečių labui, nes "asfaltas yra asfaltas, jis nėra nei kairysis, nei dešinysis". 34-erių metų Liepojos gyventojas G.Bojaras iki atėjimo į politiką buvo gerai žinomas kaip verslininkas.

Jo tėvas Jūris Bojaras yra socialdemokratų lyderis. Anksčiau jis buvo etatinis KGB darbuotojas. J.Bojaras negali balotiruotis į renkamas pareigas, nes įstatymas apriboja tokią galimybę buvusiems KGB darbuotojams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.