aA
Teismas vakar leido 10 parų suimti panevėžiečius 29 metų Virginijų Krauklį bei 20-metį Marių Mažeiką. Šie "šmikinių" gaujos nariai įtariami padirbtų JAV dolerių platinimu. Ilgai rengta Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos bei Panevėžio ekonominės policijos pareigūnų operacija buvo baigta praėjusį šeštadienį.
Dollar
Tą dieną viešbučio "Panevėžys" dvyliktajame aukšte, išsinuomotame kambaryje, M.Mažeika pardavė pirkėju apsimetusiam pareigūnui 69 netikras 100 JAV dolerių kupiūras.

Už savo prekę M.Mažeika gavo pusę tikrų pinigų - 3450 JAV dolerių. Po sandorio išėjęs į koridorių panevėžietis buvo sulaikytas.

Netrukus savo namuose sulaikytas ir bendrininkavimu platinant netikrus JAV dolerius įtariamas V.Krauklys.

Pareigūnai dar ieško dvidešimtmečio Raimondo Banelio. Įtariama, kad šis jaunuolis turėjo daugiau padirbtų dolerių kupiūrų.

Taip pat ieškomi du tarpininkai, per kuriuos pareigūnams ir pavyko surasti netikrą valiutą pardavinėjančius panevėžiečius. Šie maždaug 25-28 metų vyriškiai, kurių vienas, kaip manoma, iš Kaliningrado srities, spėjo dingti.

M.Mažeikos parduoti padirbti JAV doleriai - aukštos kokybės klastotės. Pareigūnai neabejoja, kad jie gaminti ne Lietuvoje.

Šios 1996 metų kupiūros yra skirtingų serijų ir numerių, su vandens ženklais, jų apsauginė juostelė švyti apšviesta ultravioletiniais spinduliais.

Tiesa, banknotų spalva ne visai tokia kaip tikrųjų.

"Lietuvos rytas"