aA
Policijos departamento Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) ir Panevėžio kriminalinės policijos pareigūnai šeštadienį sulaikė du įtariamuosius netikrų pinigų platinimu.
Pasak Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės spaudai pranešimo, 20-metis panevėžietis Marius Mažeika pagal nusikalstamos veikos imitacijos modelį veikusiems pareigūnams viešbutyje "Panevėžys" šeštadienį pardavė 69 padirbtus 1996 metų laidos 100 JAV dolerių banknotus.

100 JAV dolerių kupiūra buvo parduota už pusę savo vertės - 50 JAV dolerių. Padirbti pinigai yra geros kokybės. Pareigūnai sulaikė ir bendrininkavimu įtariamą 28 metų panevėžietį Virginijų Krauklį. Dar vieno įtariamojo 19-mečio Raimondo Banelio pareigūnai ieško.

Pareigūnams taip pat nepavyko sulaikyti dar dviejų įtariamųjų. Manoma, kad netikrų pinigų pardavimo byloje jie yra tarpininkai. Jie į pinigų perdavimą viešbutyje neatvyko. Policija sudarė įtariamųjų tarpininkų fotorobotus.

Dėl didelio kiekio netikrų pinigų pagaminimo, laikymo ar paleidimo apyvarton iškelta baudžiamoji byla. Vyksta tyrimas. M.Mažeika pernai buvo sulaikytas įtarus vagyste ir chuliganizmu. Tačiau su nukentėjusiais vėliau susitaikė ir bylos išvengė.

V.Krauklys 1994 metais buvo teistas už plėšimą, iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas 1997 metais. Panevėžietis buvo įrašytas į ONTT operatyvinę įskaitą, pernai jam buvo skirti teismo įpareigojimai ir už jų pažeidimus buvo iškelta baudžiamoji byla.

R.Banelis 1998 metais buvo teistas už vagystę, po metų jis buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.