aA
Izraelio gynybos pareigūnai pirmadienį paskelbė užblokavę Vakarų kranto miestą Hebroną; taip daroma po žydų naujakurio kūdikio nužudymo. Izraelio kariškiai teigia, kad kūdikį nušovė palestinietis snaiperis.
"Gynybos ministrui Benjaminui Benui Eliezeriui (Binyamin Ben-Eliezer) pasitarus su ministru pirmininku Arieliu Šaronu (Ariel Sharon), nuspręsta paskelbti Hebrono miesto blokadą ir komendanto valandą Abu Sneinaho rajone, kur buvo šaudyta ir nužudytas kūdikis", - sakoma gynybos ministro pareiškime.

Hebrono brigados badas pulkininkas Noamas Tivonė (Noam Tivone) pareiškė, kad palestinietis snaiperis niekieno neišprovokuotas pradėjo šaudyti ir nušovė 10 mėnesių mergytę Šalhevet Pas (Shalhevet Pas), kuri buvo prie savo namo žydų gyvenvietėje Avraham Avinu. Po to jis peršovė koją ir mergytės tėvui.

Armijos atstovas spaudai sakė, kad blokada siekiama sutrukdyti "teroristinei veiklai rajone". Nuo rugsėjo mėnesio, kai palestiniečiai sukilo prieš žydus, Izraelis uždarė jau daug palestiniečių gyvenamų rajonų.

Anot A.Šarono (Ariel Sharon), anksčiau šį mėnesį apribojimai buvo sušvelninti, bet palestiniečiai tokius režimo sušvelninimus vadina "kosmetiniais". Palestiniečiai sako, kad teritorijų uždarymas, judėjimo suvaržymas labai pakenkė ekonomikai, ir vadina tokius veiksmus kolektyvine bausme.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.