aA
Sekmadienį Didžiosios Britanijos kariškiai pradėjo kasti didžiulius griovius senoje aviacijos bazėje, kur bus palaidota 500 tūkstančių gyvulių - snukio ir nagų ligos epidemijos aukų.
Cow
Ekskavatoriai ir buldozeriai rausė didžiules duobes jau senokai nebenaudojamoje Greit Ortono karinių oro pajėgų bazėje, esančioje Kambrijos grafystėje Anglijos šiaurės rytuose, kur užfiksuota jau daugiau kaip 190 šios gyvuliams pavojingos užkrečiamos ligos atvejų.

Brigados vadas Aleksas Birtvilis, vadovaujantis visai operacijai, pripažino, kad armijai duotas nurodymas įrengti kapines pusei milijono gyvulių. "Turime išvežti iš fermų 500 tūkstančių gyvų avių ir užtikrinti, kad jos bus sunaikintos kuo humaniškesniu būdu. Tai tikrai siaubinga užduotis", - pareiškė kariškis.

Didžiosios Britanijos valdžia tikina, jog tam, kad būtų užkirstas kelias epidemijai, bus sunaikinti visi gyvuliai, auginami fermose netoli jos židinių.

Sekmadienį šalies Žemės ūkio ministerija patvirtino, kad užfiksuoti 47 nauji ligos atvejai, iš jų keliolika - Kambrijos grafystės teritorijoje. Tad dabar epidemijos židinių skaičius Didžiojoje Britanijoje išaugo iki 607. Kai kurie britų mokslininkai mano, kad iki birželio šis skaičius pasieks 4 000.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.