aA
“Linux” – nemokama operacinė sistema, mylima barzdotų ir vilkinčių marškinėlius trumpomis rankovėmis apkiautėlių (toks yra visuotinai priimtas programuotojo-entuziasto įvaizdis) – atsikratė nevalyvo įvaizdžio ir apsivilko solidų kostiumą.
Linux
“CeBIT” technologijų parodoje dalyvavę gigantai IBM, “Nokia”, SAP bei “Sharp” savo produkciją grindė sistema, buvusia suomio studento hobiu.

Ransomas Love’as, “Linux” bendrovės “Caldera International” generalinis direktorius, papasakojo kodėl jo manymu “Linux” paliko miegamąjį ir persikraustė į posėdžių salę.

Turėdamas omeny “Microsoft Windows” viešpatavimą operacinių sistemų rinkoje, jis pasakė, kad industrija reikalauja ir alternatyvos.

“Microsoft” nesidžiaugia neseniai įgytu “Linux” respektabilumu, todėl išleido jį užsipuolantį plakatą.

Jame pavaizduotas “Linux” talismanas – pingvinas su smokingu – mutavęs į keletą keistų gyvių. Iliustracija teigia, kad pavojinga pasikliauti nesuvaldomų nepriklausomų programuotojų sistema.

Atrodo, kad “Linux” kelia grėsmę tradicinėms kompiuterių bendrovėms, kadangi ši sistema gaunama nemokamai.

Tokios bendrovės kaip “Caldera” bei jų konkurentas “Red Hat” patraukliai pateikia sistemą, padaro ją lengviau įdiegiama bei naudojama ir tokiu būdu uždirba pinigus.

Parodoje maištingoji operacinė sistema tiesiog dievinama.

Po visą parodą ant monitorių ir kompiuterių sėdi minkšti pingvinai su smokingais, o “CeBIT” suvenyrų parduotuvės vitrinoje išdidžiai puikuojasi milžiniškas šio žaislo variantas.

“Linux” užkliudė vyraujančią kryptį, bet iki “Windows” išstūmimo jam dar toli.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.