aA
Neringos meras Stasys Mikelis sieks, kad ateityje persikėlimas keltu į Kuršių Neriją būtų nemokamas.
Mero rašte premjerui Andriui Kubiliui bei susisiekimo ministrui Rimantui Didžiokui teigiama, kad Neringos miesto gyventojai ir įmonės ne tik atskiriami nuo žemyno, bet ir "skriaudžiami", sudarant nevienodas ūkines sąlygas su sąlygomis, esančiomis žemyne.

Neringos meras prašo leisti visiems Lietuvos gyventojams naudotis kelto paslaugomis nemokamai, o bendrovę "Smiltynės perkėla" perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Meras šią poziciją aiškina kitų Europos šalių pavyzdžiu, kur piliečiai, nesant tilto, jungiančio abejose sausumos dalyse esančius krašto kelius, keliami nemokamai, o išlaidos dengiamos iš lėšų, skirtų kelių išlaikymui, jų tinklo plėtojimui bei modernizavimui.

Pasak mero S. Mikelio, kelto kaip krašto kelio dalies, jungiančios abi sausumos dalis tarp Klaipėdos ir Smiltynės, įteisinimas konkurenciniu ir ekonominiu požiūriu suteiktų vienodas ūkines sąlygas tiek Neringos miesto, tiek žemyno gyventojas ir įmonėms.

Neringos vadovas BNS teigė, jog, jei pritarus šiems siūlymams, labai padidėtų transporto srautas į Kuršių Nerijos nacionalinį parką, jį būtų galima reguliuoti ekonominėmis priemonėmis - didinti mokestį už įvažiavimą į parko teritoriją.

Aktyviau spręsti Neringos susisiekimo problemas Neringos valdžia ėmėsi po to, kai bendrovė "Smiltynės perkėla" padidino transporto priemonių perkėlimo tarifus.

Dėl tos priežasties, Neringos mero teigimu, mieste pastebimai sumažėjo poilsiautojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.