aA
“eBay” interneto aukcionas pastarosiomis dienomis vaiko iš savo puslapių pardavėjus, siūlančius pirkti kosminės stoties ”Mir“ likučius. Pasiūlymai pradėjo plaukti praėjus keletui valandų po rusų erdvėlaivio nukritimo į Ramųjį vandenyną.
"Mir" nuolaužos
“eBay” atstovas spaudai informavo, kad jie uždarė 20 pasiūlymų pirkti “Mir” gabalus. Už vieną iš jų suspėta pasiūlyti apie 60 000 litų.

Jis sakė: ”Mes stengiamės išvalyti savo puslapį kiek galima greičiau. Juos nesunku atpažinti, nes akivaizdžiai matyti kad jie arba neturi stoties liekanų arba negali jų turėti legaliai”.

Didžioji 143 tonas sveriančios stoties dalis turėjo sudegti atmosferoje, tačiau apie 28 tonos likučių vis tiek galėjo pasiekti Žemę. Kažkur tarp Naujosios Zelandijos ir Čilės turėjo nukristi net iki 1800 svarų svorio gabalai.

Vienas pardavėjas aprašė savo objektą kaip “tikrą ”Mir” gabalą, apvalų, dantytais kraštais”, kurį neva vienas žvejys ištraukė iš Ramiojo vandenyno Australijos pakrantėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.