aA
Kelmės rajone Pašilės kaime sekmadienį nužudytas 8 mėnesių kūdikis.
Prokuratūra sulaikė ir į areštinę uždarė nužudymu įtariamus neblaivius kūdikio močiutės sugyventinį 40-metį Vytautą Žalandauskį ir jo kaimyną, 43 metų Vytautą Partauką.

8 mėnesių Regitos Kungytės lavoną su durtine žaizda pilve ir kraujosruvomis kaktoje apie 21 val. aptiko jos motina 20-metė Ligita Kungienė ir močiutė.

Pasak Kelmės rajono apylinkės prokuratūros prokurorės Dianos Vileikienės, kūdikio kūne aptikta apie 5-6 centimetrų durtinė pjautinė žaizda.

Dėl mažametės ar bejėgiškos būklės asmens nužudymo iškelta baudžiamoji byla.

Kūdikio motina ir močiutė buvo išėjusios visai dienai ravėti daržų pas ūkininką, kūdikį palikusios prižiūrėti močiutės sugyventiniui.

Grįžusios namo moterys rado vaiką be gyvybės ženklų, dar bėgo pas kaimynus kviesti greitąją pagalbą. Atvykę medikai nustatė, kad kūdikis jau miręs.

Pasak prokurorės D. Vileikienės, sulaikymo metu abu įtariamieji buvo neblaivūs, abiem nustatytos daugiau nei pustrečios promilės alkoholio. Sulaikymo metu kiekvienas jų buvo savo namuose.

Neblaivių įtariamųjų prokuratūra neapklausė, todėl nužudymo motyvai kol kas nežinomi. Įtariamieji bus apklausti pirmadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.