aA
Penktadienį “America Online” patvirtino, jog įsilaužėliai rado būdą įsijungti į korporacijos kompiuterių tinklą ir perskaityti asmeninę kai kurių vartotojų informaciją.
Dar prieš patvirtinimą naujienų kompanija “MSNBC.com” iš neprisistačiusio kompiuterių pirato gavo vieno savo reporterio asmens duomenis, gautus “AOL” duomenų bazėje.

“Skylės” AOL sistemoje smulkmenos buvo paskelbtos svetainėje “Observers.net”. Tinklalapyje tiksliai aprašyta, kaip reikia įsijungti į klientų duomenų bazę. Joje galima sužinoti vartotojų slapyvardžius, namų adresus, telefonų ar net kredito kortelių numerius.

AOL atstovas spaudai Richas D’Amato pripažino, jog tokia problema egzistuoja. Pasak jo, interneto paslaugų teikėja šiuo metu bando nesklandumus sutvarkyti.

R.D’Amato pabrėžė, jog įsilaužėliai negalėjo prieiti prie visos klientų duomenų bazės, kur saugomi 23 mln. vartotojų duomenys.

“Observers.net” tinklalapyje išspausdintame straipsnyje rašoma, kad įsilaužėliai į AOL tinklą pateko per taip vadinamąją “Customer Relations Information System” sistemą (CRIS). CRIS naudotis gali tik “AOL” darbuotojai.

Sistemos klaidą rado patys “AOL” specialistai, tačiau jie perdavė informaciją spaudai, kadangi kitaip vadovybės įtiktinti nepavyko. Klaida buvo atrasta senokai, tačiau niekas nepasirūpino jos “užlopymu”.

Pasak “ytcracker” prisistačiusio “AOL” tarnautojo, įsilaužta buvo tik norint sužinoti keleto asmenų sistemoje naudojamus slapyvardžius, nebuvo bandoma pavogti asmens duomenis ar kredito kortelių informaciją. “Observers.net” svetainė savaitgalį nebuvo pasiekiama.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.