aA
Tris dienas prie Molėtų rajone esančio Bebrusų ežero drauge su šeimomis ir draugais stovyklavo Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariai.

Vakar pas juos į svečius atvyko kuriamo "Naujosios politikos" bloko lyderiai: Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas, Liberalų sąjungos pirmininkas Rolandas Paksas ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos pirmininkas Vytautas Bogušis.

R.Ozolas atvažiavo su grupe centristų, kurie žaidė draugiškas futbolo varžybas su socialliberalų komanda ir pralošė 1:2. Centristai žadėjo atsigriebti savo surengtame sąskrydyje. prasidėjo penktadienio vakarą.

Atvyko beveik 1500 žmonių - vieni įsikūrė mediniuose namukuose, kiti - palapinėse.

Sąskrydžio atidarymas ir tikros linksmybės prasidėjo šeštadienį. Nuo ryto dauguma entuziastingai žaidė tinklinį, krepšinį, futbolą, lenktyniavo baidarėmis. Vakare visi sugužėjo prie milžiniškos laužavietės. Šalia jos buvo sustatyti didžiuliai stalai, o ant jų puikavosi įmantriausi regionams reprezentuojantys patiekalai: rūkytos kiaulės, karšiai, unguriai, įvairiausios dešros, sumuštinukai, vaisiai, saldumynai.

Visa tai reikėjo ragauti kiekvieną stalą apėjusiam NS lyderiui Artūrui Paulauskui. Eilėmis ir dainomis pasitikdami stovyklautojai pylė jam Anykščių gamybos "Paulauskinės" vyno, iš kojų verčiančio naminio alaus, stipresnių gėrimų.

Vieni siūlė kyšius, bet jų A.Paulauskas griežtai atsisakė: "Mes kyšių neimame!" Kiti teikė dovanas, tarp kurių buvo ir buteliai alaus su A.Paulausko "abrozdėliu".

Drąsuoliai dalyvavo stipruolių konkurse. Ištiesę ranką jie turėjo kuo ilgiau išlaikyti pilną bokalą alaus. Organizatoriai teigė, kad tokio bokalo svoris - 8 kg. Iš visų pusių girdėjosi liaupsės socialliberalams, sąjungai skirtos dainos ir baladės. Sukosi poros, kiekvienas buvo pavaišintas ir pagirdytas. Nors neoficialios linksmybės truko kone iki penktos ryto (pagal programą jos turėjo baigtis pusę dviejų nakties), tušti buteliai nesimėtė ir neskraidė, niekas nesimušė ir medžių neramstė.

Vakar socialliberalai nuo ryto aktyviai treniravosi - turėjo vykti istorinės futbolo varžybos su centristais. Pastarųjų komanda šiek tiek pavėlavo, todėl nespėjo gerai apšilti ir "susižaisti". Socialliberalų futbolininkai ir jų kapitonas A.Paulauskas treniravosi dar išvakarėse.

Nors politiškai žiūrint priimtinesnės būtų lygiosios, centristai vis dėlto prakišo.

Pirmą įvartį įmušė NS vicepirmininkas Gediminas Jakavonis. Paskutinę rungtynių minutę rezultatą išlygino parlamentaras Algis Čaplikas. Dėl to teko mušti baudinius, po kurių ir paaiškėjo nugalėtojas. Nepaisant to, visi buvo apdovanoti blizgančiais medaliais. Juos gavo ir nežaidę V.Bogušis bei R.Paksas. Vilniaus meras prisipažino, kad dar niekad nėra gavęs medalio "už nieką". Tuo tarpu V.Bogušis nuoširdžiai džiaugėsi medalio blizgesiu ir gyrėsi padarysiąs iš jo puikią blizgę lydekoms gaudyti.