aA
Po Anglijos komandos pergalės prieš Vokietijos ekipą Europos futbolo čempionate, anglų futbolo aistruoliai ankstyvą sekmadienio rytą gatvių muštynėse susirėmė su policija ir Briuselio imigrantų bendruomenės nariais.
Policijos teigimu, maždaug 70 žmonių, daugiausiai anglų, buvo suimta. Futbolo chuliganų, sulaikytų per pastarąją parą po neramumų Briuselyje ir Belgijos miestelyje Šarlerua, skaičius išaugo iki 900.

Šimtai anglų futbolo sirgalių grįžę traukiniu iš Šarlerua, kur Anglija laimėjo prieš Vokietiją rezultatu 1:0, būriavosi Belgijos sostinės centre. Tarp anglai aistruolių ir vietos gyventojų, daugiausiai imigrantų iš Šiaurės Afrikos, kilo muštynės. Po vieno susirėmimo, ant žemės liko gulėti sužalotas vyras su kraujuojančia žaizda galvoje.

Buteliai skriejo į orą ir prie penktadienio neramumų židinio - Briuselio biržos pastato. Čia susivaidijo grupelė anglų futbolo sirgalių ir vietos gyventojai. Laikinai buvo sustabdytas eismas pagrindinėmis miesto gatvėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.