aA
Klaipėdoje kitą savaitę rengiama tarptautinė konferencija "Tranzitas ir tarptautiniai koridoriai".
Birželio 22-23 dienomis vyksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys susisiekimo viceministras Algirdas Šakalys, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktorius Kęstutis Bartkevičius, Vilniaus Gedimino technikos, Klaipėdos, Rostoko (Vokietija) bei Turku (Suomija) universitetų profesoriai, Vokietijos koncernų, Lietuvos jūros krovos kompanijų asociacijos atstovai.

Kaip praneša konferencijos spaudos centras, "Tranzitas ir tarptautiniai transporto koridoriai" rengiama vietoj planuotos tarptautinės transporto ir logistikos parodos "Transit Expo-2000".

Dalyvauti parodoje pareiškus norą labai mažai dalyvių, buvo nutarta surengti tranzito konferenciją.

Uosto direkcijos vadovo Kęstučio Bartkevičiaus teigimu, atsisakius pusę metę tarptautiniuose leidiniuose plačiai reklamuotos parodos, ne tik jo organizatoriams, bet ir visam Klaipėdos uostui būtų didžiausia negarbė, todėl renginys turi įvykti.

Parodą "Transit Expo-2000" buvo numatyta surengti birželio 21-24 dienomis Klaipėdos lengvosios atletikos manieže.

Pasak parodos organizatoriaus bendrovės "Expo Vakarai" direktoriaus Sauliaus Savickio, minimalus dalyvių skaičius turėtų būti 40, o parodos plotas - 600-700 kvadratinių metrų.

Pagal gautas paraiškas paroda lengvosios atletikos manieže būtų užėmusi tik 100 kvadratinių metrų plotą.

Konferencijos rengėjų nuomone, koją "Expo Vakarų" organizuojamam renginiui pakišo gegužės-birželio mėnesiais Taline, Rygoje, Sankt Peterburge bei Maskvoje vykusios parodos ir konferencijos, birželio pradžioje Vilniuje ir Klaipėdoje taip pat vykusi tarptautinė tranzito konferencija.

Netinkamai pasirinktas ir parodos laikas. Rengėjų nuomone, vasara visame pasaulyje yra atostogų metas ir verslininkai mieliau renkasi poilsį su šeimomis šiltų kraštų kurortuose, nei tarptautines konferencijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.