aA
Penktadienį vidurdienį pačiame Kaune centre nušautas 30-metis Ramūnas Kuzminas, policijai seniai žinomas automobilių vagis.
Policijos žiniomis, nužudytasis, pravarde "Ramaškė", beveik dešimt metų vertėsi automobilių vagystėmis, priklausė nusikalstamai "Daškinių" gaujai, po to subūrė savo gaują.

11 val. 40 min. į policijos patrulį Laisvės alėjoje kreipėsi vyras ir pranešė "Metropolio" restorano kieme matęs gulintį žmogų.

Policininkai iškart nustatė, kad žmogus nužudytas mažiausiai dviem šūviais.

R. Kuzmino kūnas buvo rastas namo vidiniame kieme prie automobilio "Audi A4" su šautinėmis žaizdomis galvoje. Automobiliu su Rusijos registracijos numeriais nužudytasis naudojosi pagal įgaliojimą.

Per įvykio vietos apžiūrą ginklo nerasta, tik šovinių tūtelių.

S. Daukanto gatvėje gyvenęs R. Kuzminas dirbo UAB "Rubidolis" vadybininku. 1994 metais jis buvo teistas už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą. Pareigūnai turi duomenų, kad R. Kuzminas yra vienos Žaliakalnio nusikalstamų grupuočių lyderis.

Dėl tyčinio R. Kuzmino nužudymo Kauno miesto apylinkės prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą.

Įvykį tiria iš Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus ir Kauno miesto apylinkės prokuratūros pareigūnų sudaryta tardymo grupė, pranešė apygardos prokuratūros atstovė spaudai.

Įtariamieji kol kas nenustatyti, tiriamos nusikaltimo aplinkybės, paskirta nužudytojo teismo medicinos ekspertizė, atliekami kiti tardymo veiksmai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.