aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį iškėlė baudžiamąją bylą dėl netinkamo tarnybos pareigų atlikimo ir nerūpestingumo, kuriais įtariami 12 Klaipėdos teritorinės muitinės inspektorių, dirbusių Vitės ir Kuršių muitinės postuose.
STT kartu su Mokesčių inspekcijos departamento Klaipėdos skyriaus pareigūnais atliko tyrimą, kurio metu nustatyta, kad nuo 1997 metų lapkričio iki 1998 metų rugpjūčio R. Židkaus individuali įmonė į Lietuvą įveždavo maisto produktus per Vitės ir Kuršių postus.

Nustatyta, kad 12 muitininių pažeidė tuo metu galiojusius įstatymus, nepagrįstai sumažino muito tarifo mokestį bei neteisėtai paskaičiavo mokesčius valstybei. Pareigūnai, atlikę tyrimą, užfiksavo 45 tokius atvejus.

Dėl aplaidaus muitininkų darbo valstybei padaryta žala siekia apie 1,4 mln. litų.

Įtarus muitininkų aplaidumą, jų darbą tikrino Klaipėdos teritorinės muitinės procedūrų kontrolės skyrius, tačiau pažeidimų muitininkų elgesyje nebuvo pastebėta. STT darbuotojai mano, kad dėl to įtariamųjų ar suinteresuotų asmenų skaičius šioje byloje gali dar išaugti.

Įtariamiesiems muitinės inspektoriams kaltinimai nepateikti, jie nėra sulaikyti.

STT toliau tęsia tyrimą. Pasak šios tarnybos pareigūnų, maisto produktus iš naminių paukščių į Klaipėdą bei kitus šalies miestus per šiuos muitinės postus įveždavo ne viena įmonė, todėl šių pareigūnų padaryta žala valstybei gali dar padidėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.