aA
Rusijos žiniasklaidos imperijos įkūrėjas Vladimiras Gusinskis ketvirtadienį pratrūko kaltinimais, kad laikymas griūvančiame Maskvos kalėjime yra valdžios sąmokslas, kuriuo norima jį nutildyti ir atkurti totalitarinę valstybę.
V. Gusinskio suėmimas papiktino tiek jo verslo konkurentus, tiek viso spektro politikus. Šis įvykis taip pat užtemdė prezidento Vladimiro Putino vizitus Ispanijoje ir Vokietijoje.

Prokuratūra, savo ruožtu, peikė žiniasklaidą už bandymus politizuoti bylą ir daryti spaudimą tardymui.

Valstybės turto grobstymu apkaltintas V. Gusinskis, valdantis vienintelę didžiausią nepriklausomą televizijos stotį NTV, antradienį buvo uždarytas į vienutę. Prokuratūra per 10 dienų jam turi pateikti oficialius kaltinimus, tačiau advokatai stengiasi, kad jis būtų paleistas anksčiau.

Pareiškime, kurį prie Butyrkų kalėjimo perskaitė jo advokatas Henris Reznikas, V. Gusinskis teigia, kad niekas jam nepaaiškinęs apie gresiančius kaltinimus.

"Tai politinė intriga, organizuota aukštų valstybės atstovų, kuriems spaudos laisvė yra pavojinga. Tai trukdo jų mėginimams sukurti savąją naujosios Rusijos sampratą, tai yra, grįžti į totalitarinę praeitį su GULAGais ir įstatymo diktatūra", sakoma ranka rašytame dviejų puslapių pareiškime.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" citavo Generalinės prokuratūros pareiškimą, kritikuojantį žiniasklaidą už tai, kad ji neva suteikia bylai neteisėtą politinį pobūdį ir kenkia Rusijos įvaizdžiui užsienyje.

Generalinė prokuratūra pabrėžė, kad "dabartinis informacijos spaudimas peržengė visas leistinas ribas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.