aA
Lietuvos pasieniečiai ketvirtadienio rytą sulaikė nepilnametį iš Latvijos, kuris rengėsi pralįsti pro signalizacijos sistemą ir patekti į Lenkiją.
3 val. 45 min. Lazdijų pasienio policijos rinktinės Akmenių užkardos pasieniečiai prie pat signalizacijos įrenginių sistemos sulaikė nepilnametį Latvijos gyventoją.

Pasienio policijos patrulis latvį sulaikė tuo metu, kai šis rengėsi pralįsti pro signalizacijos sistemą ir nelegaliai patekti į Lenkiją.

Pasak Lietuvos pasienio policijos departamento, sulaikytasis neturėjo asmens dokumentų ir pinigų, o pasieniečiams prisistatė 15-mečiu Rygos gyventoju R. K.

Pas jį rastas Lietuvos žemėlapis ir keli asmeninio naudojimo daiktai.

Sulaikytasis pasieniečiams paaiškino, kad iš namų išėjo prieš dvi paras ir ketino nukeliauti į Lenkiją. R. K. teigė, kad Lietuvos ir Lenkijos pasienį pasiekė pakeleivingais automobiliais.

Pasieniečiai nepilnametį perduos Lazdijų rajono migracijos ir nepilnamečių reikalų inspekcijos pareigūnams.

Patvirtinus R. K. asmenybę jis bus išsiųstas iš Lietuvos.

Trečiadienį Zarasų užkardos pasieniečiai sulaikė tris nepilnamečius Visagino gyventojus, nelegaliai perėjusius Lietuvos sieną su Latvija ir vėl sugrįžusius per ją. Nepilnamečiai buvo perduoti jų tėvams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.