aA
Lietuvos vidaus reikalų sistemoje įdiegtas modernus duomenų perdavimo tinklas, sujungęs 62 VRM padalinius visuose didžiausiuose miestuose ir rajonų centruose į vientisą ryšio sistemą.
Tinklo įdiegimo darbų pabaigos aktą ketvirtadienį pasirašė VRM ir bendrovės "Lietuvos telekomo verslo sprendimai" atstovai.

Ši bendrovė laimėjo VRM pernai gegužę paskelbtą duomenų perdavimo "Frame Relay" tinklu paslaugos teikimo konkursą, pranešė VRM atstovė spaudai.

Dabar į vientisą ryšio sistemą sujungtos visos VRM ir jos padaliniams priklausančios telefono stotys, radijo ryšio stotelės bei duomenų perdavimo tinklai.

Kaip teigiama VRM pranešime, ši sistema labai praplėtė ankstesnes ryšio galimybes, padidino jo patikimumą ir konfidencialumą. Be to, moderni balso ir duomenų perdavimo sistema padės sumažinti telekomunikacijų paslaugų išlaidas.

Pasak pranešimo, naujajai sistemai įdiegti VRM neprireikė papildomų lėšų - buvo mokama iš lėšų, skirtų atsiskaityti už telekomunikacijų paslaugas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.