aA
Spaudos konferencijoje ketvirtadienį Konservatorių frakcijos Seime narys Alfonsas Bartkus kritikavo konservatorių partijos vadovybę "kratantis partinės atsakomybės" ir verčiant kaltę buvusiajam premjerui Gediminui Vagnoriui.

Antradienį vienas konservatorių lyderių, Tėvynės sąjungos vykdomasis sekretorius Jurgis Razma teigė, kad politinės atsakomybės pritrūkę buvusiam premjerui G. Vagnoriui, ir tai sukėlė konservatoriams problemų, kurias spręsti prireikė nemažai laiko.

Tačiau, pasak A. Bartkaus, "bandymas praėjusių metų Vyriausybės vadovavimo problemas suversti tik ant 1997-1998 metais dirbusios koalicinės Vyriausybės galvos rodo tik nenuoseklumą".

A. Bartkus pateikė rodiklių, kurie, jo teigimu, byloja apie G. Vagnoriaus Vyriausybės nuopelnus, gerinant Lietuvos ūkio padėtį.

A. Bartkus kaltino konservatorių partijos vadovybę, kuri "ėmėsi vykdyti nebe savo ankstesnius pažadus, o iškreiptai liberalią programą, kuri nebuvo žadėta rinkėjams".

Jis pareiškė "primygtinai" siūląs "grįžti prie nuoseklios konservatorių programos įgyvendinimo, sustiprinti kovą su nelegaliu verslu ir kontrabanda, o tada laukti teigiamų procesų".

G. Vagnoriui užimant premjero ir konservatorių partijos valdybos pirmininko pareigas, A. Bartkus faktiškai vadovavo valdybos darbui bei buvo frakcijos seniūno pavaduotojas.

Šiemet už kritiką partijos vadovybei bei Andriaus Kubiliaus Vyriausybei ir nesuderinamus su partijos pozicija pareiškimus iš konservatorių partijos buvo pašalinti "vagnorininkai" Kęstutis Skrebys ir Nijolė Oželytė.

Vasarį G. Vagnorius sustabdė narystę partijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.