aA
Kaip skelbta, liberalų lyderiui Vilniaus merui Rolandui Paksui patekus į savivaldybės mokesčių nemokėjimo skandalo sūkurį, galimi koalicijos partneriai centristai ir socialliberalai antradienį paskelbė atidedą mėnesio pabaigai planuotą konferenciją apie "naująją politiką".

Trečiadienį Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) valdyba išplatino pareiškimą, kuriame apgailestauja, kad konferencijos rengimo partneriai nepasitarė su LLS ir "kaip derėtų "naujosios politikos" šalininkams nepranešė apie tai kolegoms, su kuriais vos prieš porą savaičių deklaravo naujų santykių Lietuvos politikoje formavimą".

"Centro sąjunga ir Naujoji sąjunga bei jų lyderiai rinkimų metais irgi gali tapti skandalų bei politinių priešininkų kritikos aukomis, negi tuomet jie irgi paskubės pareikšti palauksiantys ir neturėsiantys bendrų renginių su neegzistuojančios, bet galimos koalicijos partneriais, kol apie juos rašys laikraščiai ir kalbės skubotų išvadų nevengiantys politikai", rašoma pareiškime.

Anot liberalų, forumas "naujosios politikos" sampratai aptarti Lietuvos politiniam gyvenimui atnaujinti yra būtinas.

Todėl LLS pasiruošusi jį surengti ir bendradarbiauti su partijomis, kurios siekia, kad Seimo rinkimai šiemet vyktų pagal "naujosios politikos" principus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.