aA
Rusijos Federacijos tarybos pirmininkas Jegoras Strojevas mano, kad Lietuvos Seimo priimtas SSSR okupacijos žalos atlyginimo įstatymas "kelia priešiškumą ir dėl to ši respublika gali būti izoliuota".
Tai J. Strojevas antradienį pareiškė interviu Rusijos naujienų agentūrai "Interfax".

"Tik nesuprantu, kodėl Lietuvos deputatai nurodė tokį trumpą laikotarpį? Reikėjo skaičiuoti nuo Petro I laikų. Galbūt susidarytų didesnė suma", ironizavo J. Strojevas.

Jis mano, kad "neprošal priminti Lietuvai milžinišką finansinį ir materialinį indėlį, kuriuo Sovietų Sąjunga prisidėjo prie jos ekonomikos plėtotės".

"Po visko, kas buvo padaryta Pabaltijo regiono labui, gėda ir nuodėmė kelti tokius klausimus", pridūrė J. Strojevas.

Lietuvos parlamento sprendimą Federacijos Tarybos pirmininkas vertina kaip "užkietėjusį nacionalizmą ir ekstremizmą, kuris neleistinas prieš tokią kaimynę, kokia yra Lietuvai Rusija".

Kaip skelbta, Lietuvos Seimas antradienį priėmė įstatymą, kuris įpareigojo Vyriausybę siekti iš Rusijos sovietų okupacijos padarytų nuostolių atlyginimo.

Remiantis priimtuoju įstatymu, iki šių metų rugsėjo 1 dienos Vyriausybė privalo sudaryti derybų su Rusija delegaciją.

Rusijos URM praėjusią savaitę paskelbė pareiškimą, kuriame Lietuvos parlamentarai įstatymo priėmimo išvakarėse buvo raginami vadovautis "realiais" savo šalies interesais.