aA
Katalikų bažnyčia paskelbė paiešką tikėdamasi surasti patroną interneto vartotojams.
Tarp galimų kandidatų minimi Šv. Izidoras iš Sevilijos, Šv. Rita iš Cascias, Šv. Apaštalas Phillipas, Padre Pio ir archangelas Gabrielis.

Katalikų savaitraštis “The Tablet” pranešė, jog kunigai ir vienuolės naršo internete ieškodami dieviškosios šviesos.

Šv. Izidoras gyveno 17-ame amžiuje ir buvo vienas garsiausių to meto mokslininkų. Jis sudarė “Etimologijų” enciklopediją, kurioje yra medicinos, matematikos, retorikos, gramatikos, istorijos ir teologijos žinių.

Padre Pio buvo ypatingas Bažnyčios narys, turėjęs Dievo dovaną atsirasti dviejose vietose vienu metu.

Kai kurie katalikai internautų patronu mielai paskirtų archangelą Gabrielį, tačiau jis jau yra komunikacijų ir žiniasklaidos globėjas.

Romos katalikų atstovas teigė, jog bandymai ieškoti patrono internetui yra per anksti ir neapgalvoti. Tačiau vienos mokyklos direktorius tėvas Anthony Sutchas teigia, jog "internetui būtinai reikalingas patronas, kadangi mano žiniomis apie 85 procentus viso jo turinio sudaro pornografija”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.