aA
Įrašų kompanijos siekia teismo sprendimo sustabdyti “Napster” programos veiklą argumentuodamos tuo, kad ji žlugdo kompaktinių diskų parduotuves šalia studentų miestelių.
Pirmadienį tokį prašymą teismui pateikė Amerikos įrašų pramonės asociacijos (RIAA) ir Nacionalinės muzikos leidėjų asociacijos (NMPA) atstovai.

Teisme grupės pagrindė savo skundą tuo, kad “Napster” bendrovė atsakinga už dažnai pasitaikančius autorių teisių pažeidimus ir verslo trikdymą.

Jie rėmėsi “Field Research” atliktu tyrimu, kurio metu buvo apklausti 2,555 koledžo studentai, vartojantys internetą. Tyrimo rezultatai parodė tiesioginį ryšį tarp “Napster” naudojimo ir sumažėjusių CD pardavimų. Beveik pusė studentų pripažino, kad dėl “Napster” programos perka mažiau kompaktinių diskų.

RIAA iškėlė bylą prieš “Napster” bendrovę dar gruodžio mėnesį, kaltindama tuo, kad ši sudaro idealias sąlygas piratavimui.

Pagal statistinę analizę, pateiktą teisme, beveik kiekvienas Napster vartotojas tiesiogiai ar netiesiogiai pažeidė autorių teises.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.