aA
“Musicrypt.com” ir “Net Nanny Software” sujungė pajėgas kuriant priemones, turėsiančias atpažinti muzikos piratautojus pagal tai, kaip jie naudojasi klaviatūra.. Tokia programinė įranga taip pat padėtų saugoti muziką nuo neleistinų mainų ir naudojimo.
Šios bendrovės tikisi , kad jų produktas bus įtrauktas į daugelį internetu siunčiamų dainų, kad muzikos galėtų klausyti tik vienas, už tai sumokėjęs asmuo. Toks vartotojo identifikacijos būdas būtų kur kas patikimesnis, nei pagal slaptažodį, kuriuo galima būtų pasidalinti tūkstančiams draugų ir pažįstamų.

Tai būtų neblogos naujienos įrašų kompanijos ir muzikos platintojams internete, nuolat ieškantiems naujų būdų apsaugoti savo produktus nuo piratų. Bet abejotina, kad vartotojai, mėgstantys klausyti muzikos be apribojimų, nesipriešindami priims tokią naujovę.

Naujoji programa yra biometrinis identifikacijos būdas. Nors jis gali būti ne toks patikimas, kaip akies rainelės skenavimas, visgi daugelis žmonių klaviatūra naudojasi kiek skirtingai, skiriasi spausdinimo greitis ir kiti spausdinimo niuansai.

Programos kūrėjai tvirtina, kad jų produktas asmenį gali identifikuoti 98 procentų tikslumu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.