aA
Vienas socialdemokratų lyderių Aloyzas Sakalas pareiškė nusistebėjimą, kad per artimiausius trejus metus planuojamos išlaidos švietimui bus gerokai mažesnės negu šiemet.
Kaip antradienį BNS sakė LSDP garbės pirmininkas A. Sakalas, Švietimo ir mokslo ministerija gavo Finansų ministerijos raštą dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto.

Anot A. Sakalo, kitąmet mokslui ir studijoms numatyta skirti 426 mln. 674 tūkst. litų. Lygiai tiek pat lėšų mokslui ir studijoms planuojama skirti ir 2002 metais. Tik 2003 metais išlaidas švietimui planuojama nežymiai padidinti iki maždaug 428,4 mln. litų.

Tuo tarpu, pasak A. Sakalo, šiemet švietimui iš valstybės biudžeto planuojama skirti 453 mln. 366 tūkst. litų.

"Manau, kad po Seimo rinkimų nauja valdžia padarys rimtų korektyvų tvarkant švietimo, mokslo ir studijų biudžetą", BNS korespondentui sakė A. Sakalas.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininkas konservatorius Žibartas Jackūnas BNS sakė iš Vyriausybės dar neturįs duomenų apie planuojamas išlaidas švietimui.

Jis teigė nesiimąs vertinti minėtųjų skaičių, tiksliai nežinodamas išsamesnio konteksto, kaip kitąmet bus pertvarkoma švietimo ir mokslo sistema.

Pasak Ž. Jackūno, be profilinio mokymo reformos mokyklose, Vyriausybė gali turėti dešimtis specifinio pobūdžio pasiūlymų, susijusių su švietimo ir mokslo objektų reorganizavimu, perdavimu apskričių pavaldumui ir kt.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.