aA
"Savo tolesnį veikimą politikoje sieju tik su galimybe ryžtingai ir kietai sustabdyti valstybės naikinimą ir pradėti esminius pokyčius", spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Seimo Jungtinės frakcijos seniūnas R. Smetona.

Nacionaldemokratų partijos (LNDP) lyderis negailėjo kritikos dabartinei valdančiajai daugumai dėl sprendimų, kurie, jo teigimu, įvarė Lietuvos ūkį į merdėjimą, priėmus įstatymus, "įteisinančius beteisės kolonijos statusą".

Seimo narys pareiškė viltį, kad po savivaldybių rinkimų kampanijos "atsiras galimybės pradėti konkrečius pasikalbėjimus ir pasitarimus tarp žmonių, kurie galvotų panašiai ir siektų panašių tikslų".

R. Smetona teigė, jog "daug kam skauda dėl to, kas vyksta", tačiau konkrečių asmenų ar politinių jėgų neįvardijo.

"Jeigu taip neatsitiktų, tai trintis tarp kitų, kurie priima priešingus sprendimus, neatsižvelgdami į kitų nuomonę, tik todėl, kad prieš 4 metus jiems atiteko daugiau vietų, daugiau mygtukų Seime, nematau prasmės", sakė R. Smetona.

Spaudos konferencijoje jis pakartojo savo neigiamą požiūrį į tai, kokiomis sąlygomis buvo JAV bendrovei "Williams International" parduotas trečdalis "Mažeikių naftos" akcijų ir teisė ją valdyti. R. Smetona kaltino valdančiąją konservatorių daugumą ir premjero Andriaus Kubiliaus Vyriausybę nežinant, kas Lietuvai svarbiau - "ar šerti ir taip jau išpampusį "Williamsą", ar palaikyti merdintį šalies ūkį?"

Anot R. Smetonos, Vyriausybė, pasirašydama sutartį su Tarptautiniu valiutos fondu, "susirišo sau rankas, surišo rankas Seimui".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.