aA
Popiežius Benediktas XVI atostogaudamas Italijos šiaurėje praėjusią naktį vonioje pargriuvo ir patyrė nedidelį dešinio riešo kaulų lūžį, todėl penktadienį nuvyko į ligoninės Aostoje priėmimo skyrių, pranešė Vatikanas.
Popiežius Benediktas XIV
Popiežius Benediktas XIV
© AFP/Scanpix

Prieš vykdamas į ligoninę, kur buvo padaryta jo riešo rentgeno nuotrauka, 82 metų popiežius aukojo mišias ir papusryčiavo, sakoma pranešime.
Pasak Benedikto XVI padėjėjo, rimtų pasekmių popiežiaus sveikatai nėra.

"Šį rytą jis savo vonioje paslydo. Jis buvo nuvežtas į ligoninę medicininiam patikrinimui. Nieko rimta (nėra)", - naujienų agentūrai "Ansa" sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi.

Pasak T.Trevisano, gydytojai padarė popiežiaus dešiniojo riešo rentgeno nuotrauką ir aptiko nedidelį lūžį. Pontifiko ranka buvo sugipsuota.

Į ligoninę, esančią už 20 km nuo kurorto, Benediktas XVI atėjo lydimas savo asmeninio sekretoriaus monsinjoro Georgo Gaensweino, sakoma pranešimuose.

Gipse ranka bus mėnesį

Gydytojai praneša, kad popiežius Benediktas XVI visą mėnesį turės nešioti gipso tvarstį, nes atostogaudamas Italijos Alpėse pargriuvo ir susilaužė dešinės rankos riešo kaulus.

Aostos Umberto Parini  ligoninės direktorius Pierluigi Berti sakė, kad 20 min. trukusi operacija buvo sėkminga ir popiežius iš ligoninės išvyks vėliau penktadienį.

Operacijos metu sustatant į vietas lūžusio kaulo fragmentus buvo sukelta vietinė nejautra.

Iš pradžių Italijos žiniasklaida buvo pranešusi, kad Benediktas XVI pargriuvęs susižeidė kulkšnį.

Po išrinkimo popiežiumi 2005 metų balandį Benediktas XVI reikšmingų sveikatos problemų neturėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.