aA
Liepa yra šilčiausias metu laikas, vidutinė temperatūra svyruoja apie 16-17 laipsnių šilumos. Pastarosiomis dienomis vyravo tikram vidurvasariui būdingi orai: daug saulės, oras įšildavo iki daugiau kaip 25 laipsnių, o popietinėmis valandomis kai kur papurkšdavo ir trumpas, negausus lietus.
Savaitgalis – karštų orų mėgėjams
© Corbis

Iš pietų link Lietuvos ir toliau plūsta šiltas, tropinis oras. Taigi artėjantį savaitgalį karštų orų mėgėjai galės į valias pasidžiaugti. Palankus metas poilsiauti prie jūros, ežerų ar tiesiog išvykti kur nors į gamtos prieglobstį. Vandens temperatūra jūroje turėtu svyruoti apie 20 laipsnių, o ežeruose ji bus dar aukštesnė.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį rytiniuose rajonuose dar trumpai palis. Antroje nakties pusėje dangus pradės giedrėti. Kai kur susiformuos rūkas, kuris saulei patekėjus greit išsisklaidys. Dieną lietaus nenumatoma. Šils iki 22-27 laipsnių.

Šeštadienį lietaus tikimybė išliks maža. Naktis rami, nepastoviai debesuota. Temperatūra pažemės iki 11-16 laipsnių. Dieną pajūryje termometrai rodys 26-28, o Aukštaitijoje net 30-31 laipsnį šilumos.

Sekmadienį iš vakarų priartės ciklonas, dangus niauksis. Daugelyje rajonų numatomi lietūs, vietomis smarkūs, juos lydės ir perkūnijos. Kai kur gali iškristi kruša. Pūs gana gūsingas pietų krypčių vėjas, kuris perkūnijos metu vietomis sustiprės iki 15-20 m/s.

Naktis bus tvanki, apie 15-20 laipsnių. Dieną temperatūra bus šiek tiek žemesnė nei šeštadienį, oras šils iki 22-27, o kur dažniau pasirodys saulė ir iki 30 laipsnių karščio.
Nepastovūs orai prognozuojami ir naujos savaitės pradžioje.

2009 m. liepos 17-osios naktį nepastoviai debesuota. Vietomis, daugiausia rytiniuose rajonuose, trumpas lietus, perkūnija. Kai kur rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausiatemperatūra 13-18 laipsnių šilumos.

Dieną mažai debesuota. Lietaus tikimybė maža. Vėjas besikeičiančios
krypties, 3-8 m/s. Aukščiausia temperatūra 22-27laipsniai.

Liepos 18 d. lietaus tikimybė maža. Vėjas pietryčių, rytų, 4-9 m/s.
Temperatūra naktį 11-16, dieną 26-31 laipsnis.

Liepos 19 d. naktį daug kur trumpai palis, galima perkūnija. Dieną lietūs,vietomis smarkūs, perkūnija. Kai kur kruša. Vėjas pietryčių, pereinantis į pietų, pietvakarių, 7-12 m/s, perkūnijos metu vietomis gūsiai 15-20 m/s.

Temperatūra naktį 16-21, dieną 22-27, kai kur iki 30 laipsnių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba