aA
Savaitraištis „Atgimimas“ skelbia konkursą „Padovanok Lietuvai viziją“ ir kviečia visus Lietuvos ateičiai neabejingus žmones siūlyti savąjį šalies sėkmės receptą Tūkstantmečio Lietuvai. Labiausiai visuomenei patikusi vizija bus renkama interneto portale DELFI.
Šalies likimui neabejingi piliečiai vėl kviečiami dalintis vizijomis
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Iki rugsėjo 30-osios visi norintys gali savąjį Lietuvos ateities planą, užimantį iki 10 puslapių, siųsti į „Atgimimo“ redakciją.

Konkursą “Padovanok Lietuvai viziją” globoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Konkurso prizinis fondas – 15 tūkstančių litų.

„Mūsų tikslas – paraginti visuomenę mąstyti ne apie krizę, o apie ateitį. Norime skatinti suvokimą, jog už savo gyvenimą ir valstybės likimą esame atsakingi mes patys, o ne valdžia“, - sako „Atgimimo“ vyriausioji redaktorė Indrė Makaraitytė.

“Šiandien reikia gerų idėjų ką ir kaip keisti Lietuvoje, kad taptume klestinčia šalimi. Sveikiname ir remiame „Atgimimo“ iniciatyvą paskatinti žmones netylėti, mąstyti, diskutuoti. Ypač lauksime pasiūlymų tema "Lietuva pasaulyje, pasaulis Lietuvoje". Tai bus žmonių indėlis rengiant „Globalios Lietuvos“- užsienio lietuvių įtraukimo į valstybės gyvenimą ir kompleksinės Lietuvos valstybės politikos adaptavimo globalizacijos sąlygomis - kūrimo strategiją“, - įsitikinęs l.e.p. užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi Lietuvos piliečiai. Organizatoriai taip pat kreipiasi į užsienyje studijuojančius ir jau įsikūrusius lietuvius, neabejingus savam kraštui, siūlyti idėjas, kaip padaryti, kad Lietuva būtų patraukli gyventi ir kurti. Ir kviečia konkurse dalyvauti verslininkus, kurie turi savą Lietuvos sėkmės receptą ir minčių, kaip Lietuvai išbristi iš krizės

Robertas Dargis, bendrovės „Eika“ vadovas ir vienas konkurso, pradėto prieš keletą metų, iniciatorių sako, jog valdžia pritrūkusi minčių, kokių priemonių imtis, turi pasikliauti savo žmonėmis – mokesčių mokėtojais ir rinkėjais, kurie lygiai tiek pat, kiek ir valdžia yra ir nori būti atsakingi už savo valstybę.

Vizijų kūrėjams organizatoriai siūlo 8 temas:

Lietuva 1009 – 2009. Kas toliau?
Lietuvos iššūkis krizei – Tavo veiksmų planas valstybei
Lietuva pasaulyje, pasaulis Lietuvoje
Bendruomenių idėjos – visuomenės varomoji jėga
Augink atsakingai! Vaikai - Lietuvos viltis
XXI amžius ir mano sveikata
eLietuva – kokios elektroninės Lietuvos mums reikia?
Ar Lietuva gali/turi būti “žalia” valstybė?

Vizijas siųskite e.paštu: vizija@atgimimas.lt arba adresu:

„Padovanok Lietuvai viziją“, „Atgimimas“, T. Vrublevskio g. 6, LT-01100 Vilnius

Būtina sąlyga – kiekvieną viziją darbo pradžioje turi būti pristatoma trumpa santrauka.

„Atgimimas“