aA
Finansų ministerija antradienį sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės priekaištų dėl per menko dialogo su visuomene ir prastai aiškinamų sprendimų, kurie sudaro prielaidas įvairioms spekuliacijoms. Tuo tarpu laikinoji finansų ministrė Ingrida Šimonytės sulaukė gerų šalies vadovės įvertinimų.
Finansų ministerijai - prezidentės priekaištai, I.Šimonytei - pripažinimas
© DELFI (J.Juršienės nuotr.)

Anot D.Grybauskaitės atstovo spaudai Lino Balsio, prezidentė tikisi, kad I.Šimonytės profesionalumas padės išspręsti problemas.

"Prezidentė pabrėžė, kad labai svarbu yra dialogas su visuomene. Buvo konstatuota, kad per mažai yra paaiškinama, kas daroma, kodėl, ko galima tikėtis, koks efektas. Per mažai aiškinama motyvacija, sudaromos prielaidos įvairioms spekuliacijoms ir neteisingoms interpretacijoms visuomenėje. Tačiau prezidentė pabrėžė, kad yra vilties, jog Ingridos Šimonytės profesionalumas iš tiesų padės padėtį pataisyti ir padės priimti nelengvus, sunkius sprendimus", - sakė L.Balsys.

Jo teigimu, prezidentė laikosi nuomonės, kad ir kokia sunki dabar būtų ekonominė situacija, pažeidžiamiausi visuomenės sluoksniai neturi nukentėti.

"Ministre buvau keturias dienas. Šiandien jau antra diena, kaip esu laikinoji ministrė, tai turbūt dėl ministerijos darbo apskritai man asmeniškai priekaištų gal dar būtų ankstoka turėti. Pastabas savo prezidentė išsakė dėl ministerijos darbo apskritai ir manau, kad yra dalykų, ką tikrai stengsimės šiek tiek pakeisti", - po susitikimo su prezidente sakė I.Šimonytė.

Pasak laikinosios finansų ministrės, dėl konkrečių galimų mokestinių ir kitų sprendimų su šalies vadove nebuvo kalbėta.

"Diskutavome labiau bendresnėmis temomis", - sakė I.Šimonytė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.