aA
Šiaulių apygardos teismas priėmė nutartį panaikinti bausmės vykdymo atidėjimą 19-mečiui Dainiui Skėriui ir įkalinti jį 2 metams ir 1 mėnesiui. D.Skėris yra paskutinis iš Skėrių šeimos vyrų, pasiųstų už grotų, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Dainius Skėris
Dainius Skėris
© Šiaulių aps. VPK

Jaunuolis turės kalėti už plėšimus, padarytus 2007 metais. Balandžio 12 d. jis, būdamas 17-metis, su metais vyresne mergina, panaudodami fizinį smurtą, iš savo bendraamžio pagrobė mobilųjį telefoną. Spalio 30-ąją D.Skėris su dviem draugais Aušros alėjos ir Tilžės gatvių sankryžoje sumušė ir apiplėšė 18-metį, pagrobdami jo mobilųjį telefoną.

Pernai įvykęs teismas už šiuos nusikaltimus jam skyrė 2 metus ir 1 mėnesį nelaisvės, tačiau bausmės vykdymą atidėjo trejiems metams, paskirdamas auklėjamojo poveikio priemones. D.Skėris buvo įpareigotas 50 valandų nemokamai dirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse arba nevalstybinėse įstaigose bei organizacijose, nuo 23 val. iki 6 val. būti namuose ir be šios priemonės vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios keisti gyvenamąją vietą.

Vaikinas teismo įpareigojimų nevykdė, taip pat be pareigūnų žinios pakeitė savo gyvenamąją vietą, nenurodydamas naujojo adreso. Todėl šių metų liepos pradžioje Šiaulių apygardos teismas priėmė nutartį panaikinti bausmės vykdymo atidėjimą ir D.Skėrį pasiųsti už grotų. Kadangi vaikinas nuo pareigūnų slapstosi, todėl paskelbta jo paieška. Jei kas turite informacijos apie šio vaikino buvimo vietą, skambinkite į policiją.

Jo tėvas Saulius Skėris yra kaltinamas keturiomis žmogžudystėmis. Šis vyras su dar vienu šiauliečiu Viktoru Mula 1992 metais organizavo ginkluotą gaują, kurioje buvo ir S.Skėrio sūnus Audrius. Gauja, įtariama, iki 2001 metų nusikaltimus darė Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Palangoje, Raseiniuose, Telšiuose. Šios grupuotės sąskaitoje - Šiaulių „Jautros“ vaistinės vedėjos pavaduotojos A.Zinkutės, buvusio Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Ramūno Kuzmino, telšiškio Hilerijaus Sasnausko, šiaulietės Rimos Bielskienės nužudymai. Jiems teks atsakyti ir už didelės vertės turto prievartavimus neteisėtai atimant nukentėjusiesiems laisvę. Nusikaltimus tyrusi Generalinė prokuratūra surinko įrodymų, kad grupuotės nariai turėjo didelį kiekį šaunamųjų ginklų, šaudmenų ir sprogmenų.

S.Skėris bandė simuliuoti psichikos sutrikimus. Tačiau teismo ekspertai šią simuliaciją demaskavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.