aA
Prancūzijoje Bastilijos užėmimo dienos išvakarėse įvyko masinės riaušės. Kaip praneša AFP, naktį iš liepos 13 d. į 14 d. paaugliai sudegino mažiausiai 317 automobilių. Prancūzijos gatvėse vykusių riaušių metu nukentėjo 13 policijos pareigūnų, kurie buvo apmėtyti savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais.
Prancūzijoje švenčiama Bastilijos užėmimo diena
Prancūzijoje švenčiama Bastilijos užėmimo diena
© Reuters/Scanpix

AFP agentūros duomenimis, policininkai nepatyrė rimtų sužalojimų, vis dėlto, dėl sprogimų jie laikinai apkurto.

Dėl įtarimų keliant riaušes buvo sulaikyta 240 žmonių. Policijos pareigūnai teigia, kad, lyginant su 2008 m., Bastilijos užėmimo dienos išvakarėse smarkiai išaugo nusižengimų skaičius. 2008 m., kai buvo sudeginti 297 automobiliai, dėl įtarimų padegimu buvo sulaikytas 121 žmogus.

AFP pažymi, kad šiemet iš liepos 13 d. į 14 d. įvykusių riaušių dalyviais buvo jauni, dideliu nedarbo lygiu šalyje nepatenkinti žmonės.

Bastilijos užėmimo diena – nacionalinė prancūzų šventė, kuri yra švenčiama kasmet nuo 1880 m. Bastilija, kuri seniau buvo valstybinių nusikaltėlių kalėjimas, buvo užimta 1789 m. liepos 14 d. Tradiciškai šventės minėjimas pradedamas nuo karinio parado Eliziejaus laukuose, Paryžiuje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.