aA
Labai sunkiais nusikaltimais įtariamas vienas Kauno nusikalstamo pasaulio šulų, artimas nuo pareigūnų besislapstančio Henriko Daktaro („Henytės“) bičiulis Egidijus Abarius („Goga“) lieka Lukiškių kalėjime. Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė Kauno nusikalstamo pasaulio „veterano“ skundą dėl jam pratęsto kardomojo kalinimo – teismo nuomone, sunkiais nusikaltimais įtariamas E. Abarius negali būti išleistas į laisvę.
H.Daktaro bendražygiui E.Abariui Lukiškių vartai neatsivėrė
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

E. Abarius buvo sulaikytas praėjusių metų gruodžio 19-ąją Suomijoje, kai išlipo iš Estijos atplaukusio kelto. Kaunietis su šeima vyko slidinėti.

Jo sulaikymui Lietuvoje buvo išduotas Europos arešto orderis.

„E. Abarius įtariamas nusikalstamo susivienijimo organizavimu, nužudymais, plėšimais, už tai jam gali grėsti net griežčiausia bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos“, - teisme yra sakęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Zdislavas Tuliševskis.

Įtariama, kad Kauno nusikalstamo pasaulio veteranas disponuoja informacija apie dar kelių nerastų užkastų kūnų buvimo vietą.

E. Abariui įtarimai pareikšti dėl keliolikos nusikalstamų veikų. Įtariamasis savo kaltę neigia, tačiau su pareigūnais sutikę bendradarbiauti Kauno nusikaltėliai kalba priešingai.

DELFI primena, kad Generalinės prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai yra pareikšti daugiau kaip 40 asmenų. Jie įtariami 1993-1997 metais dalyvavę nusikalstamame susivienijime, kuris galėjo padaryti apie 150 nusikaltimų.

E. Abarius prieš dešimtmetį buvo įtariamas tarpininkavęs parduodant pagrobtus nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus paveikslus.

„Goga“ 2004-ųjų kovą taip pat kuriam laikui buvo sulaikytas. Jis įkliuvo po to, kai Lazdijų kelio poste buvo sulaikytas 12 kilogramų kokaino krovinys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.