aA
Mažiausiai dvylika lavonų surištomis rankomis ir kojomis, užrištomis akimis ir su kankinimų žymėmis pirmadienį buvo rasti vienoje pakelėje Meksikos vakarinėje Mičoakano valstijoje, kuri tapo šios šalies vyriausybės karo su narkotikų karteliais židiniu, nurodė prokurorai.
Meksikos policija rado 12 nukankintų asmenų kūnus
© Reuters/Scanpix

Preliminariuose pranešimuose nurodoma, kad vienuolika vyrų ir viena moteris tikriausiai buvo nužudyti vėliausiai sekmadienį ir išmesti netoli Huakanos miesto, sakė Mičoakano valstijos generalinės prokuratūros pareigūnai.

Tai buvo vienas iš didžiausių masinių egzekucijų nuo praeitų metų rugsėjo, kai užmiestyje į vakarus nuo Meksiko buvo rasti į 24 vyrų kūnai peršautomis galvomis, kurių rankos ir kojos buvo surištos lipnia juosta. Praeitų metų rugpjūtį netoli pietinio Meridos miesto buvo rasti 12 nužudytų vyrų kūnai nukirstomis galvomis.

Pareigūnai, kurie negalėjo atskleisti savo vardų dėl jų įstaigos vidaus taisyklių, nurodė, kad aukų gali būti rasta daugiau, nes policija tebetiria šio nusikaltimo vietą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.