aA
Pirmadienio vakarą, apie 22 val. Klaipėdoje įvyko girto vairuotojo sukelta avarija, kurios metu visiškai sudaužytas visureigis ir motociklas. Vienas žmogus sunkiai sužalotas, o keturi vos nenuskendo Vilhelmo kanale.
Gimtadienis baigėsi kanale
© Corbis

Perkėlos gatve, vedančia į tarptautinę perkėlą, dideliu greičiu lėkė visureigis „Toyota Land Cruiser“, vairuojamas 52 metų Aleksandro G. Kartu važiavo trys keleiviai. Pasak Klaipėdos kelių policijos vadovo Alvydo Katkausko, tą vakarą vyrai šventė vieno iš jų gimtadienį.

Prie Vilhelmo kanalo visureigis lenkė motociklą „Yamaha TDM 900“, vairuojamą 30-mečio klaipėdiečio Vitalijaus V., gyvenančio Zauerveino gatvėje. Motociklą aplenkęs automobilis per anksti grįžo į savo eismo juostą ir galiniu ratu kliudė „Yamaha“.

Avarijos metu motociklas buvo sudaužytas visiškai, jo vairuotojui lūžo šlaunikaulis. O visureigis kelis kartus vertėsi ir įlėkė į kanalą. „Toyota“ paniro į vandenį apsivertusi ant stogo. Tačiau automobilyje buvusiai ketveriukei pavyko išsivaduoti iš nepataisomai sudaužyto visureigio ir išplaukti į krantą. Pasak A.Katkausko, savo nuotykį jie apibūdino šitaip: „Plaukėme, plaukėme, išplaukėme ir policija pačiupo“.

Po priverstinių maudynių klaipėdiečiui Aleksandrui G. buvo nustatytas 2,36 promilės girtumas. Jo visureigį iš kanalo ištraukė ugniagesiai – gelbėtojai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.