aA
Pasienyje su Baltarusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė 100 kilogramų kontrabandinio gintaro. Bendradarbiaudami su kolegomis Baltarusijoje pirmadienį apie 20 val. Šalčininkų kontrolės punkte Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino automobilį „Mercedes Benz A170“.
Pasienyje sulaikyta 100 kg kontrabandinio gintaro
© VSAT

34-erių kauniečio vairuota mašina buvo ką tik įvažiavusi į Lietuvą iš Baltarusijos.

Vairuotojo dokumentai buvo tvarkingi, iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad automobiliu draudžiamų daiktų negabenama. Tačiau Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pasieniečiai nusprendė transporto priemonę patikrinti nuodugniai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad automobilio dugne įrengta slėptuvė, į kurią patenkama išėmus priekines sėdynes, pakėlus dugno konstrukcijas ir kilimėlius.

Iš čia VSAT operatyvininkai ištraukė apie 100 kilogramų neapdirbto gintaro gabalų. Jis buvo supakuotas į polietileno maišus.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vairuotojas po apklausos paleistas, automobilis ir gintaras saugomi VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardoje.

Tai ne vienintelis pastaruoju metu Varėnos pasieniečių sulaikytas kontrabandinio gintaro krovinys, gabentas iš Baltarusijos.

Gegužės pabaigoje VSAT Varėnos rinktinės operatyvininkai Raigardo pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „Opel Vivaro“, vairuojamą 53-ejų metų kauniečio.

Mikroautobuso grindys buvo specialiai paaukštintos papildomai sumontuotais lakštais, o tarp jų esanti ertmė pritaikyta nelegaliems kroviniams gabenti. Mikroautobusu iš Baltarusijos gabenti 188 kilogramai neapdirbto gintaro.

Pernai spalį VSAT Varėnos rinktinės operatyvininkai kelyje valstybės siena – Šalčininkai, už kelių šimtų metrų nuo Šalčininkų pasienio kontrolės punkto, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Audi A4“.

Jį vairavo 50 metų Tauragės gyventojas. Slėptuvėje - kuro bake su pertvara - VSAT pareigūnai aptiko daugiau kaip 28 kilogramus neapdirbto gintaro.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.