aA
Akrobatinio motokroso žvaigždė Robbie Maddisonas nustebino Londoną, kai motociklu peršoko Tauerio tiltą, ore atlikdamas kūlverstį. 27 m. australas apie trečia valandą nakties vietos laiku pasinaudojo tiltu tarsi tramplynu, pakilo į orą ir perskriejęs 30 metrų virš Temzės upės, sėkmingai nusileido kitoje tilto pusėje.
Motociklininkas perskrido Tauerio tiltą
R.Maddisono šuolis per Tauerio tiltą
© Organizatorių archyvas

R.Madisonas įrašė savo vardą į istoriją, kaip pirmasis žmogus, motociklu peršokęs Tauerio tiltą.

Kaip praneša renginį organizavusi bendrovė „Red Bull”, R.Maddisonas garsėja neįtikėtinais šuoliais: australui priklauso ilgiausio šuolio motociklu rekordas (106,9 m) ir šuolis ant aukščiausios vertikalios platformos – Triumfo arkos kopijos Las Vegase (25,9 m).

„Visas šis eksperimentas – neįtikėtinas. Iškart po šuolio Las Vegase pradėjau mąstyti, ką nors išskirtinio atlikti čia, Londone, ir su pagalbininkais kelis mėnesius apžiūrinėjome Tauerio tiltą. Ant tilto galėjau sugaišti tik kelias minutes, todėl viskas turėjo būti suplanuota sekundžių tikslumu – turėjome atsižvelgti į aplinkybes, bet mums pavyko”, - sakė R.Maddisonas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.