aA
Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos („Sodra“) atsisakė įvykdyti būsimųjų pensininkų reikalavimą pervesti nesumažintą įmoką į jų pasirinktos pensijų kaupimo bendrovės sąskaitą.
„Sodra“ Pensijų fondų dalyviams pasiūlė kreiptis į teismą
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pensijų fondų dalyvių asociacijai atsiųstame rašte „Sodra“ teigia, kad ji tėra tik pensijų kaupimo sutarčių registro tvarkytoja ir vykdo galiojančius įstatymus.

„Mes ir nesitikėjome kitokio atsakymo, tačiau įstatymai reikalauja teisinę kovą už savo teises pradėti būtent nuo rašto „Sodrai“. Visgi buvo nemalonu dar kartą pajusti, kad niekas negina mūsų – būsimųjų pensininkų – interesų, net ir „Sodra“, - pranešime spaudai cituojamas Pensijų fondų dalyvių asociacijos pirmininkas Mindaugas Gedeikis.

Panašius raštus iš „Sodros“ gavo ir kai kurie Pensijų fondų dalyvių asociacijos nariai, kurie į „Sodrą“ kreipėsi asmeniškai. Asociacijos duomenimis, iš viso „Sodra“ jau yra gavusi keliasdešimt būsimųjų pensininkų reikalavimų.

M. Gedeikis patvirtino, kad artimiausiu metu Pensijų fondų dalyvių asociacija neabejotinai kreipsis į Vilniaus apygardos administracinį teismą, kurio prašys teisminiu būdu įpareigoti „Sodrą“ pervesti įmokas, galiojusias ir įstatymu numatytas tuo metu, kai būsimieji pensininkai pasirašė sutartis dėl pensijų kaupimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.