aA
Vieno Kanados universiteto mokslininkai planuoja imtis tris metus truksiančios ir 50 000 Kanados dolerių kainuosiančios studijos apie striptizo šokėjų istoriją.
Tyrinėtojai iš Britų Kolumbijos universiteto ketina apklausti striptizo šokėjas, šokėjus, naktinių barų darbuotojus, muzikantus, dirbusius ar susijusius su šia industrija 1945-1980 metais.

Vankuveryje ilgą laiką veikė keli iš garsiausių visoje Šiaurės Amerikoje naktinių klubų, todėl profesorei Becki Ross kilo idėja užrašyti striptizo šokėjų pasakojimus apie savo darbą ir taip sukurti ištisą šios industrijos istoriją. Studiją finansuoja Kanados Socialinių ir humanitarinių mokslų tyrimo taryba.

"Šį tyrimą aš suprantu kaip tam tikrą meno formą. Tiesą sakant, aš gerbiu moteris, dirbančias ant scenos," teigė Ross. Profesorė tikisi, kad jos studija pagrįsta knyga ir dokumentinis filmas padės sulaužyti su striptizo industrija susijusius stereotipus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.