aA
Pietų Indijoje vienas induistų dvasininkas kaimo dievų garbei per tris valandas paskerdė tūkstantį ir vieną ėriuką, o paskui ragavo dar gyvos skerdienos kraują. Penktadienį šalies pietuose esančioje Tamil Nadu valstijoje, Patalūro kaimo šventykloje prasidėjo kasmetinė šventė, skirta dievo Muneeswararo (Munisvararo) garbei.
Ėriukai
Tai labai sena tradicija, gyvuojanti daugiau kaip tūkstantį metų.

Ritualas, kurio metu garbinamas Muneeswararas ir dar šešios drauge su juo veikiančios dievybės, prasidėjo džiaugsmingu būgnų dundėjimu.

Šventykloje susirinko šimtai tikinčiųjų iš Patalūro ir aplinkinių kaimų. Kartu su savimi žmonės atsitempė ir bliaunančius ėriukus. Neilgai trukus jie buvo paskersti, ir iš šventyklos upeliais ėmė lietis kraujas.

Skerdieną, vadinamą "šventąja auka", dievybių garbintojai iš pradžių išsidalijo tarpusavyje, paskui visi bendrai išsikepė ir sušveitė užgerdami vietinės gamybos alumi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.