aA
JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V.Bušas) pareiškė, jog amerikiečių kariai anksčiau ar vėliau Irake suras masinio naikinimo ginklus, dėl kurių oficialiai ir buvo pradėtas karas.
G. W. Bush
G. W. Bush
© EPA-ELTA
Praėjus beveik mėnesiui po Saddamo Husseino (Sadamo Huseino)režimo nuvertimo, JAV pajėgos dar neaptiko cheminių ar biologinių ginklų, apie kurių grėsmę pasauliui primindavo G.W.Bushas.

Aukšti JAV pareigūnai teigia, kad iki šiol buvo patikrintas tik dešimtadalis iš tūkstančio įtartinų objektų, o šalyje tokių gali būti dar 2-3 tūkstančiai.

Priminęs žurnalistams, kad Irakas yra Kalifornijos valstijos dydžio bei tai, kad nuverstoji Irako vyriausybė metų metus galėjo slėpti uždraustąjį arsenalą tuneliuose ir olose, G.W.Bushas pareiškė: "Saddamas Husseinas turėjo masinio naikinimo ginklų".

"Anksčiau ar vėliau mes juos surasim", - teigė jis savo rančoje Teksase, kurioje šiuo metu vieši Australijos premjeras Johnas Howardas (Džonas Hovardas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.