aA
Artimiausiu metu “Sony” planuoja JAV pradėti prekiauti įtaisu “eMarker”. Pasak neoficialių šaltinių, šis įtaisas muzikos mėgėjams leis “pasižymėti” patikusias radijo stočių grojamas dainas ir vėliau nusipirkti jas internete.
Anot eksperto Whito Andrewso, “Sony eMarker” bei “Xenote iTag” – naujos multifunkcinių įtaisų kartos pradininkai. W.Andrewsas sako, kad ateityje tokie įtaisai žmogų dar labiau suartins su gyvenimu, verdančiu internete.

“Sony” gaminys šiek tiek didesnis už distancinį automobilio signalizacijos pultelį. Iš esmės tai – ne kas kita, kaip skaitmeninis chronometras, kurį galima prijungti prie kompiuterio. Išgirdęs patinkančią dainą vartotojas turi paspausti vienintelį įtaiso mygtuką.

Grįžęs namo melomanas įtaisą turi įjungti kompiuterį ir apsilankyti “eMarker” tinklalapyje. Tinklalapyje pagal radijo stočių grojaraščius nustatoma, kurios dainos buvo pažymėtos. Atrinktas dainas galima paklausyti, kataloguoti, taip pat užsisakyti ir nusipirkti interneto parduotuvėje.

“Sony” įtaisas primena kiek anksčiau pristatytą “Xenote iTag”. Bendrovė “Xenote” jau išdalino apie 7000 “iTag” egzempliorių. Be galimybės įsigyti pažymėtas dainas, “Xenote” tinklalapyje galima sužinoti ir papildomos informacijos apie atlikėją bei albumą.

Nors “Xenote” muzikos žymekliai buvo dalijami nemokamai, “Sony” savo įtaisus ketina pardavinėti. Pasak neoficialių šaltinių, jų kaina neturėtų viršyti vidutinio ausinuko kainos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.