aA
Šeštadienį Jungtinių Valstijų prezidentas George W.Bushas (Džordžas V.Bušas) sakė, kad pagrindiniai karo veiksmai Irake baigėsi, tačiau pabrėžė, jog karas su terorizmu dar nesibaigė ir pažadėjo JAV priešams smogti pirmas.
G.W.Bush
G.W.Bush
© EPA-ELTA
G.W.Bushas kalbėjo per radiją kassavaitiniame kreipimesi į tautą. Prezidentas susiejo JAV vadovaujamą invaziją Irake su 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliais ir sakė, kad karas Irake buvo viena iš kovos su terorizmu priemonių.

"Irako mūšis yra viena pergalė kare su teroru, kuris tebesitęsia, - tvirtino G.W.Bushas. - Pasklidusios teroristinių tinklų kuopelės vis dar veikia daugelyje šalių, ir iš žvalgybos duomenų žinome, kad jos ir toliau rezga sąmokslą prieš laisvus žmones".

Prezidentas išreiškė padėką sąjungininkėms, kare su Iraku pasiūliusioms karinę pagalbą. Ypatingos pagarbos susilaukė Australija, kurios ministras pirmininkas Johnas Howardas (Džonas Hovardas) šį savaitgalį svečiuojasi G.W.Busho ūkyje Teksase.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.