aA
Šiaurės Vietname penktadienį keleiviniame autobuse sprogus bombai, buvo sužeista daugiau kaip 60 žmonių, nemažai jų - sunkiai. Vėliau buvo pranešta, kad ligoninėje mirė du per šį sprogimą sunkius sužalojimus patyrę žmonės.
Kaip pranešė vietos policija, sprogimo metu buvo sužeistas 51 autobuso keleivis bei dar maždaug dešimt šalia buvusių žmonių. Tuo tarpu šalies pašto ir telekomunikacijų ministerijos tinklalapyje rašoma, jog sprogimo metu žuvo penki žmonės, tarp jų - 10-metė mergaitė. Tačiau provincijos policija pranešimus apie žuvusiuosius paneigė.

"Sužeistieji buvo nugabenti į kelias ligonines. Kiek mums žinoma, sprogimo metu niekas nežuvo", - sakė policijos atstovas spaudai.

Incidento, įvykusio už maždaug 30 km į šiaurės rytus nuo Hanojaus, aplinkybės tiriamos. Pasak policijos atstovo spaudai, pareigūnai mano, jog nelaimė įvyko sprogus autobuse buvusiems sprogmenims.

"Tai įvyko šįryt, kai autobusas stovėjo netoli turgaus. Visi autobuse buvę žmonės ir keletas šalia jo buvusių pardavėjų sprogimo metu patyrė nudegimus", - sakė vietos kelių policininkas.

Nacionalinio nudegimų centro gydytojai pranešė, jog čia buvo atgabenta 30 nukentėjusiųjų, daugelio jų būklė - kritinė.

Atsitiktiniai sprogimai yra nereti Vietname, kurio gyventojai, aptiktę nuo karo laikų likusius sprogmenis, juos išardo ir parduoda metalą bei sprogstamąsias medžiagas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.