aA
"Tai blogai suplanuota akcija, greičiausiai FST (Federalinės saugumo tarnybos). Aš neturiu patikimų įrodymų, tačiau daug argumentų paremia šią versiją", sakė "Laisvės" korespondentas.

Jo nuomone, tai buvo "keršto akcija". "Šiandien nepriklausomo žurnalisto veikimo galimybės Rusijoje labai apribotos, ypač, kai jis gilinasi į tokį necivilizuotą karą, koks vyksta Čečėnijoje", sakė A. Babickis.

Jis pranešė, kad po savo pakeitimo į Rusijos karius buvo "Adamo Denijevo rankose". "Kiek žinau, jis glaudžiai susijęs su specialiomis tarnybomis ir vadovauja judėjimui "Adamala", pridūrė žurnalistas.

Pasakodamas apie savo buvimą Grozne per sausio mėnesio bombardavimą, A. Babickis pareiškė, kad mieste vyko "planingas visų ir visko naikinimas".

A. Babickis patvirtino, kad Čečėnijos Naurio rajono Černokozovo tardymo izoliatoriuje jo nemušė. "Su manimi buvo elgiamasi visai padoriai. Mane saugojo du čečėnai", sakė jis.

"Laisvės" korespondentas sakė, kad po pakeitimo jis buvo nežinomoje gyvenvietėje. Žmonės, bendravę su A. Babickiu, siūlė jam kelis jo likimo sprendimo variantus, įskaitant iškeitimą į čečėnų įkaitus, taip pat siūlė sumokėti 2 mln. dolerių išpirką. Tačiau, A. Babickio nuomone, "šiems žmonėms pinigai ne itin rūpėjo".

Į Machačkalą A. Babickį vežė vasario 23-ąją - "dieną, kai visuose postuose buvo sustiprintas budėjimas". Tačiau niekas nesustabdė nei mašinos, kuria jis važiavo, nei jį vežusių žmonių.

Iš Čečėnijos A. Babickį išvežė į Machačkalą (Dagestanas). Iš ten praktiškai iš karto - į Rusijos ir Azerbaidžano pasienį. Apie buvimą pasienyje, A. Babickio žodžiais, reikia pakalbėti atskirai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.