aA
Šiaurės Korėja priskiria atsakomybę už padėties Korėjos pusiasalyje raidą Jungtinėms Valstijoms. Tai pareiškė šalies Užsienio reikalų ministerijos oficialus atstovas, kurio pareiškimą penktadienį išplatino Šiaurės Korėjos ambasada Rusijoje.
"Ar bus atsisakyta Korėjos pusiasalyje branduolinio ginklo, priklauso nuo JAV politikos", - sakoma pareiškime. Dokumente taip pat pažymėta, jog Šiaurės Korėja sutinka, kad Korėjos pusiasalyje nebebūtų branduolinio ginklo, bet ji nesutinka nusiginkluoti Amerikos spaudimu.

Balandžio pabaigoje įvykusiose derybose Pekine su JAV delegacija Šiaurės Korėja, sakoma pareiškime, pateikė praktinių siūlymų, kaip taikiai sureguliuoti dabartinę krizę Korėjos pusiasalyje ir fundamentaliai išspręsti branduolinę problemą.

Pchenjanas pažymi, jog Jungtinės Valstijos savo ruožtu reikalauja išnagrinėti Korėjos pusiasalio problemą Jungtinėse Tautose, tai yra - ją "internacionalizuoti".

Jeigu JT Saugumo Tarybai teks išnagrinėti branduolinę Korėjos pusiasalio problemą, ji turės pasmerkti Jungtines Valstijas už sužlugdymą pastangų, kad Korėjos pusiasalis liktų be branduolinio ginklo", - sakoma pareiškime.

Jeigu Korėjos pusiasalio problema bus svarstoma Jungtinėse Tautose ir JAV tęs kaltinimus, Šiaurės Korėjai nieko kito nebeliks, kaip pasirūpinti praktiniais žingsniai, kad būtų užkirstas kelias pavojingai situacijai, sakė URM atstovas.

"Turi būti aišku, kad Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR) sprendimai nebus nei grasinimas, nei šantažas", - pabrėžė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.