aA
Pirmoji JAV karinė bazė Lenkijoje gali būti įkurta šalia Poznanės esančiame Kšesinų aerodrome. Tokią sensacingą žinią ketvirtadienį paskelbė šalies įtakingiausias dienraštis "Gazeta Wyborcza".
JAV kariškiai su dujokaukėm
JAV kariškiai su dujokaukėm
© EPA-ELTA
Kšesinuose, kur dabar dislokuota Lenkijos 3-ioji aviacijos eskadrilė, amerikiečių kariai esą galėtų įsikurti jau maždaug 2006 metais.

Pasak laikraščio, Pentagonas į Lenkiją iš Vokietijos žada dar perkelti vieną aviacijos eskadrilę, kurią sudarytų 16 orlaivių, be to, norėtų išsinuomoti vieną iš buvusiai SSRS priklausiusių bazių.

Tuo tarpu pirmadienį kalbėdamas per Lenkijos radiją šalies nacionalinio gynybos biuro vadovas Marekas Siviecas (Marekas Sivecas) dar kartą pareiškė, kad kol kas jokių derybų dėl JAV karo bazių dislokavimo nevyksta.

"Gazeta Wyborcza" teigimu, dalis JAV karinių bazių iš Vokietijos gali būti perkelta ne tik į Lenkiją, bet taip pat į kitas Vidurio Europos šalis - Bulgariją ir Rumuniją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.