aA
Vienas Indijos vidurinės mokyklos moksleivis stebina mokytojus savo sugebėjimu per 46 sekundes išvardyti visus periodinės elementų sistemos elementus. Dabar Indijos rekordų knygoje užregistruotas 119 sistemos elementų per dvi minutes išvardijusio šešiamečio Khano (Chano) iš Pūnos rekordas.
Chemistry
Kaip praneša dienraštis "Hindustan Times", Laknau mieste gyvenantis Tarundeepas Singhas Angeras (Tarundypas Singhas Angeras) savo sugebėjimais gerokai lenkia savo pirmtaką ir sugeba nesuklysdamas pasakyti bet kokio elemento eilės numerį, išvardyti juos iš eilės pagal grupę, periodą ar netgi atsitiktine tvarka.

Tam jis sugaišta dvigubai mažiau laiko negu Khanas.

Pasak berniuko, nepaprastas troškimas pagerinti 1997 metais užregistruotą rekordą jį atvedė pas žinomą šalies geriausios atminties rekordininką Biswaroopą Roy Chowdhury (Bišvarūpą Rojų Čaudhurį), kuris ėmėsi lavinti berniuko sugebėjimus.

Periodinę elementų sistemos lentelę T.S.Angeras išmoko pasinaudodamas B.R.Chowdhury sukurtu "dinamiškos atminties metodu".

Berniukas yra įsitikinęs, kad "turėdamas užtektinai laiko ir valios žmogus savo atmintyje gali sukaupti tiek informacijos, kiek telpa 40 tūkstančių bibliotekų".

Mokyklos direktorius brolis P.George'as (P.Džordžas) sako, kad iki šiol nei vienas tokio amžiaus berniukas nėra parodęs tokių sugebėjimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.